RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Het debatt om pavevitser

Glem budsjettunderskudd og konkurstruede statsselskaper: Italias heteste debatt handler om hvorvidt det er greit å le av paven.

Onsdag var forsiden av Italias største aviser preget av at talsmenn for den katolske kirken som reagerer mot karikaturer av pave Benedikt på italiensk tv og radio.

«Vatikanet liker ikke satire», het forsidetittelen på La Repubblica.

«Vatikanet tålet ikke en spøk», skriver sentrums-venstreregjeringens største avis, over artikkelen om at det statlige italienske jernbanenettet er på konkursens rand.

Tysk aksent
I et italiensk tv-program opptrer komikeren Maurizio Crozza i hvite paveklær mens han imiterer pavens distinkte tyske aksent.

Crozza lager blant annet ordspillet med to ord som høres nesten identiske ut på italiensk – Pax (fred) og PACS, akronymet for en kontroversiell ny lov som vil tillate ugite heteroseksuelle par og homofile par i Italia samme rettigheter. «Pax (eller PACS) være med deg», sier paven i programmet.

Paven og den katolske kirken er motstandere av det nye lovforslaget.

Avisdebatt
Paven får også sitt pass påskrevet i et populært radioprogram.

Kontroversen starter forrige uke da den katolske avisen Avennire gikk hardt ut med programmene. Onsdag gikk en av pavens rådgivere ut og sa at han var lei av satiren om sjefen sin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere