RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
En kvinne bruker et stykke papp som vifte over sønnen på venterommet til en klinikk i Karachi sør i Pakistan tirsdag.
En kvinne bruker et stykke papp som vifte over sønnen på venterommet til en klinikk i Karachi sør i Pakistan tirsdag. Foto: Akhtar Soomro (Reuters)

Hetebølge i Pakistan har krevd over 700 liv

Sist oppdatert:
En lege ved Karachis største sykehus sier de har behandlet rundt 3000 personer for heteslag.

Rundt 700 mennesker i Pakistan har dødd på sykehus som følge av hetebølgen i landet de siste fire dagene, opplyser myndighetene.

Flest mennesker har dødd i landets største by, Karachi, sør i Pakistan, og dødstallene fortsetter å stige. Mange av ofrene er eldre mennesker fra fattige familier.

Helseminister Saeed Mangnejo i provinsen Sindh opplyser til BBC tirsdag ettermiddag at 612 mennesker har dødd på Karachis største statlige sykehus de siste fire dagene. I tillegg er det meldt om 80 dødsfall ved private sykehus.

Krisetiltak

Samtidig opplyser Pakistans nasjonale krisemyndighet at statsminister Nawaz Sharif har beordret tiltak umiddelbart. Hæren er i sving for å sette opp heteslagsentre og bistå krisemyndighetene, skriver BBC.

Hetebølgen kommer under fastemåneden ramadan, og hyppige strømbrudd og vannmangel rammer befolkningen hardt. En lege ved Karachis største sykehus sier de har behandlet rundt 3.000 personer for heteslag.

HETESLAG: En eldre mann ligger rett ut i gaten i Karachi tirsdag med heteslag. Temperaturen har vært oppe i 45 grader i skyggen.

Fullt likhus

Flere steder har myndighetene satt opp telt hvor folk kan få vann og salttabletter.

– Likhuset vårt har nesten ikke mer kapasitet. Vi anbefaler folk til å begrave de døde så fort som mulig i denne heten, sier Amwar Kazmi ved et av likhusene som har mottatt over 400 døde de siste dagene.

De siste dagene er det målt opp mot 45 grader i Karachi. Meteorologer varsler imidlertid at temperaturene kommer til å synke de nærmeste dagene.

Hetebølgen i Pakistan kommer etter at over 2.500 mennesker døde som følge av en hetebølge i India i mai. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere