*Nettavisen* Nyheter.

Hetero-brannmenn truet til homseparade

«Sug slangen min» ropte tilskuerne mot de kristne brannmennene.

07.08.07 14:23

Fire brannmenn saksøker nå bykommunen San Diego for seksuell trakassering etter en tre timer lang, etter eget sigende ulidelig obskøn homseparade i California.

San Diegos brannmester Tracy Jarman er selv åpent homofil, og det var hun som oppfordret sine ansatte til å delta i paraden, som fant sted i den sør-californiske byen 21. juli.

De fire hevder de ble beordret til å stille i full uniform i og blankpolert brannbil mot sin vilje, og opplevelsen skal ha satt dype spor.

- «Sug slangen min»
- Du kunne ikke engang se på folkemengden uten å bli utsatt for seksuelle invitasjoner, sier en av de fire til den kristenkonservative avisa WorldNetDaily.

- Om vi hadde hengt opp bilder av det vi så på veggen i brannstasjonen hadde det fått disiplinære følger.

Ifølge de fire ble de, i løpet av de tre timene paraden varte, utsatt for tilrop som «du får slukke brannen min», «du gjør meg varm og het», «gi meg munn-til-munn», «du ser sulten ut, vil du ha en liten kake?», ble ropt av en mann i en «Tykk & glad»-T-skjorte.

«Sug slangen min» må ha vært dråpen. Da brannmennene nektet å svare folkemengdens tilnærmelser gikk noen enda lenger.

«Faen ta dere, brannmenn» var et av ropene fra mengden. Flere viste fingeren.

- Trakassering
- Dette er helt klart et eksempel på seksuell trakassering i strid både med statlige og nasjonale lover, sier Charles LiMandri, advokaten som representerer de fire.

- Mine klienter skal ikke måtte forklare for sine familier, venner og menigheter at de deltok i obskønt opptog som følge av en direkte ordre. Dette er klart i strid med deres grunnlovsfestede rettigheter, og bykommunen må holdes ansvarlig, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.