*Nettavisen* Nyheter.

Hevder Nemtsov ville avsløre russiske Ukraina-planer

Boris Nemtsov ble skutt og drept. Foto: Stringer

Nemtsov blir hyllet av den ukrainske presidenten.

28.02.15 19:35

MOSKVA: Den russiske opposisjonslederen Boris Nemtsov ble drept fordi han planla å legge fram bevis for Russlands innblanding i konflikten i Ukraina, sier den ukrainske presidenten Petro Porosjenko.

Nå hyller den ukrainske presidenten Nemtsov.

Nemtsov ble skutt og drept fredag kveld på åpen gate i Moskva. President Putin har fordømt drapet og sagt at han vil sette landets beste etterforskere på saken.

Les også: - Drapet var nøye planlagt

Ville avsløre bevis

Porosjenko sier Nemtsov nylig fortalte ham at han hadde bevis på Russlands rolle i krisen i Øst-Ukraina og at han snart ville avsløre dem.

– Han sa han ville legge fram overbevisende beviser for at russiske styrker er i Ukraina. Noen var veldig redd for dette og de drepte ham, sa Porosjenko til ukrainsk TV lørdag.

Fryktet for sitt liv

Nemtsov sa i et intervju for få uker siden at han fryktet litt for livet sitt på grunn av sin motstand mot president Vladimir Putin.

I et intervju med det russiske ukemagasinet Sobesednik fikk Nemtsov spørsmål om han var bekymret for om han kunne bli drept av Putin personlig eller mellommenn i nær framtid.

– Vel, litt, svarte Nemtsov.

– Men samtidig er jeg ikke redd ham. Dersom jeg hadde vært redd, hadde jeg ikke ledet et opposisjonsparti eller gjort det jeg gjør nå, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.