RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevder selskapet drives i Googles hovedkvarter

Sist oppdatert:
«Takk for at du ringer Google,» lyder beskjeden når en ringer til den drapsmistenktes firma.

(Nettavisen) Norske Martine Vik Magnussen (23) ble brutalt voldtatt og drept i London like før påsken i 2008. Den eneste mistenkte i drapssaken er Farouk Abdulhak (26) som flyktet til hjemlandet Jemen.

Nettavisen har tidligere skrevet at drapsetterlyste Farouk Abdulhak har startet sitt eget sikkerhetsselskap - Phoenix Security. På hjemmesiden til selskapet står adressen og telefonnummeret til Googles hovedkontor i California oppført som kontaktinformasjon.

- Kontoret på denne adressen eksisterer ikke. Det eneste kontoret er i Sanaa. Han misbruker adressen for å gi inntrykk av at selskapet er internasjonalt, sier er en jemenittisk kilde som er godt kjent med Farouk Abdulhak-saken.

Kilden ønsker å være anonym av sikkerhetsmessige årsaker.

Har varslet Google i USA
Google Norge er kjent med at sikkerhetsselskapet til den drapsetterlyste Abdulhak har misbrukt Googles adresse og telefonnummer på sine hjemmesider.

- Vi er klar over dette, og har gitt beskjed til Google i USA og våre advokater, slik at de kan ta tak i dette, sier administrerende direktør i Google Norge, Jan Grønbech, til Nettavisen.

Grønbech understreker at det er den amerikanske, og ikke den norske adressen til Google som er lagt ut på hjemmesiden til Farouk Abdulhaks sikkerhetsselskap.

Selskapet Phoenix Security tilbyr sikkerhetstjenester til hoteller, banker, diplomater, ambassader og VIP-er. Selskapet eier minst elleve pansrede kjøretøy, får Nettavisen opplyst.

Drapsmistenkte Abdulhak skal ha startet sikkerhetsfirmaet sammen med høytstående medlemmer fra spesialstyrkene i det jemenittiske forsvaret. Mens Abdulhak tar seg av utgiftene i selskapet, så er det samarbeidspartnerne fra spesialstyrkene som skal stå for selskapets daglige drift.

Firmaet drives fra et kontorbygg midt i hovedstaden Sanaa.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Kontakter i elitestyrken
Abdulhak holdt en lav profil etter å ha flyktet fra Storbritannia i 2008, og bodde en stund i den jemenittiske landsbyen Thabe. I 2010 skal han ha flyttet fra Thabe og blitt innrullet i den jemenittiske republikanergarden. Abdulhak skal ha fått noe trening fra de jemenittiske spesialstyrkene de siste årene, og skal ha nære forbindelser til elitestyrkens ledelse. Disse kontaktene skal han ha brukt til å etablere sikkerhetsselskapet i Sanaa.

Farouk Abdulhak er sønnen av Shaher Abdulhak, som er en av Jemens rikeste og mektigste forretningsmenn. Nettavisen har tidligere skrevet flere artikler om faren, deriblant en artikkel om hans påståtte våpensamarbeid med den tidligere diktatoren Saddam Hussein.

Nettavisen har tidligere skrevet at sikkerhetsselskapet også har et lite kontor i delstaten California, og at Abdulhak skal ha hatt noe eiendom der. Men Nettavisen får nå opplyst at sikkerhetsselskapet kun drives fra Sanaa.

Fakta om Martine-saken
* Martine Vik Magnussen (23) fra Asker var student ved Regent's College i London.
* Hun ble funnet død 16. mars 2008 i kjelleren til leilighetskomplekset hvor medstudenten Farouk Abdulhak bodde.
* Martine Vik Magnussen ble sist sett i live halvannet døgn tidligere på et utested sammen med Abdulhak.
* Abdulhak forlot Storbritannia dagen etter at Martine forsvant.
* Britisk politi har siktet ham for å ha voldtatt og drept Magnussen og etterlyst ham via Interpol.
* Britiske myndigheter har ingen avtale om utlevering med Jemen, men har likevel bedt om utlevering. Dette har Jemen avslått. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere