RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
AAMANDA THOMPSON (i forgrunnen) og de andre ansatte i Hilcorp har fått nesten en million kroner hver i julebonus.
AAMANDA THOMPSON (i forgrunnen) og de andre ansatte i Hilcorp har fått nesten en million kroner hver i julebonus. (Skjermdump fra Fox Houston)

Hilcorp ga alle ansatte 100.000 dollar i julebonus

- Jeg kan nesten ikke tro at dette er mine sjefer, sier resepsjonisten.

NEW YORK (Nettavisen): Det nærmer seg jul, men for 1381 mennesker i Houston har høydepunktet allerede kommet.

Olje- og energiselskapet Hilcorp har nemlig gitt alle sine ansatte en bonus på 100.000 dollar – 869.000 norske kroner etter mandagens kurs – som takk for god innsats.

- Vi hadde en feiring og nøt virkelig denne livsendrende dagen sammen. Vi gråt av glede og ga hverandre klemmer. Dette er virkelig en gave! Jeg tror ikke at noen her kommer til å yte mindre enn 100 prosent hver dag nå, sier Amanda Thompson, resepsjonisten i selskapet, til Fox 4 News.

Hilcorp er et av USAs største olje- og energiselskap i den private sektoren og er for tredje år på rad inne på Fortunes liste over de beste 100 arbeidsplassene i landet.

Vi forstår hvorfor.

Bonusen deles ut fordi selskapet har klart å doble seg i størrelse i løpet av en femårsperiode, noe som var en målsetting ledelsen hadde.

- Mr. Jeff Hildebrand og vår president Greg Lalicker er så utrolig gode til å motivere oss. Enkelte dager kikker jeg nedover gangen og sier til meg selv at jeg ikke kan tro at dette er mine sjefer. De er de beste, sier Thompson.

(Artikkelen fortsetter)

Dette er ikke første gang Jeff Hildebrand har tatt på seg julenissedrakten. For fem år siden nådde Hilcorp sitt mål om å doble olje- og gassproduksjonen. Da fikk alle ansatte to gaver å velge mellom: Enten 35.000 dollar på konto eller 50.000 dollar til å kjøpe ny bil.

Hildebrand er ifølge Forbes god for 51 milliarder kroner. Eller «var» er kanskje mer presist? Årets julegave til de ansatte i Hilcorp koster selskapet 1,2 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere