*Nettavisen* Nyheter.

Hildes fredsavtale utsatt

Foto: (AFP/Scanpix)

Undertegningen av fredsavtalen mellom regjeringen i Sudan og opprørsgruppen SPLA, som utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson har vært med på å forhandle fram, er utsatt.

Finjusteringer i avtalen mellom de sudanske myndighetene og opprørsbevegelsen SPLA har gjort at signeringen, som skulle skje klokka ett lokal tid, er utsatt.

- Undertegningen er forsinket i to eller tre timer fordi vi finjusterer protokollene og fyller inn hull her og der, sa Yasser Arman, som er talsmann for geriljaorganisasjonen SPLA ifølge AFP.

Norges utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson er blant gjestene på hotellet i den kenyanske byen Naivasha, der signereingen skal finne sted. Hun har vært en av de mest sentrale skikkelsene i prosessen med å få i stand avtalen.

Konflikten mellom SPLA og myndighetene i Sudan begynte i 1983. SPLA har sitt kjerneområde i sør, der befolkningen i stor grad er kristne eller tilhører naturreligioner. De har kjempet mot makten til den muslimske regjeringen i Khartoum.

Konflikten har ingenting med problemene i den vestlige provinsen Derfur å gjøre, der FN og andre hjelpeorganisasjoner advarer om at flere hundre tusen mennesker kan komme til å dø.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag