NEW YORK (Nettavisen): The New York Times skriver fredag at en av seniorrådgiverne til Hillary Clinton under presidentvalgkampen i 2008 ble beskyldt for seksuell trakassering gjentatte ganger av en ung kvinne som jobbet under ham.

Ifølge avisen ble Clinton anbefalt å sparke denne rådgiveren, Burns Strider. Hun fulgte ikke dette rådet. I stedet ble Strider trukket i lønn, mens den unge kvinnen ble flyttet til en annen jobb.

Strider jobbet som Clintons religiøse rådgiver og var en av grunnleggerne av American Values Network.

Anklagen mot ham kom fra en 30 år gammel kvinne som delte kontor med ham, som rapporterte at han masserte skuldrene hennes på usømmelig vis, kysset henne på pannen og sent en rekke upassende e-poster. The New York Times opplyser at deres kilder er tre tidligere ansatte i denne valgkampanjen.

Da Clinton ble varslet om dette og oppfordret til å gi ham sparken, skal hun ha svart at det ønsket hun ikke å gjøre. Han ble værende.

Fem år senere ble Burns Strider ansatt for å lede en uavhengig gruppe som støttet Clinton i 2016-valgkampanjen, Correct the Record. Gruppen ble startet av Clintons nære allierte David Brock. Der fikk han sparken etter noen måneder på grunn av oppførselen sin, og igjen var trakassering av en ung, kvinnelig ansatt et tema, skriver The New York Times.

Hillary Clinton svarer avisen via en uttalelse fra advokatfirmaet Utrecht, Kleinfeld, Fiori, Partners, som også representerte henne under valgkampen i 2008.

«For å sikre et trygt arbeidsmiljø, hadde kampanjen en prosess for å ta tak i anklager om trakassering. Da problemer dukket opp, ble de gjennomgått i tråd med disse retningslinjene og passende tiltak ble gjennomført. Denne klagen var intet unntak», svarer advokatfirmaet.

Skuespilleren Lena Dunham har tidligere fortalt The New York Times at hun under 2016-valgkampen varslet Clinton-leiren om at Hollywood-produsenten Harvey Weinstein var en overgriper og voldtektsmann. Dette gjorde hun fordi Weinstein var en mangeårig venn av Clinton og en stor pengedonor.

Weinstein var en støttespiller for Clinton under hele valgkampen. Høsten 2017 kom anklagene mot Weinstein ut i media. Da uttalte Clinton i en pressemelding at hun var «sjokkert og følte avsky over avsløringene».