NEW YORK (Nettavisen): Matt Latimer var taleskriver i Det hvite hus under president George W. Bush og er nå kommentator hos det politiske nettstedet Politico.

Han forteller i sin nyeste kronikk at han er sikker på at Demokratenes presidentkandidat ved forrige valg, Hillary Clinton, kommer til å stille også neste gang. Det vil i så fall være tredje gang.

Clinton stilte til valg både i 2008 og 2016, og tapte begge gangene.

CGI nedbemanner

Latimer påpeker at Ronald Reagan også tapte to ganger før han omsider vant et presidentvalg, samt at Clinton er ett år yngre enn Donald Trump og vil være 73 mot hans 74 år ved neste korsvei.

«Den tidligere utenriksministeren gjør alt hun kan for å stille til valg om Det hvite hus én gang til. Hvis hun finner en vei dit, vil hun ta den. Jeg kan bevise det», skriver Latimer.

Han trekker fram det faktum at The Clinton Global Initiative (CGI) nedbemanner og har bestemt seg for å slutte med sine årlige gallamiddager ( les mer detaljert informasjon her).

«CGI var den mest skandaløse delen av The Clinton Foundation», påpeker Latimer, og sikter til at Clinton ble kritisert for å gi fremmede myndigheter tilgang i bytte mot økonomisk støtte.

«Selv om mange tilhengere ba om at CGI skulle avsluttes under valgkampen, nektet Clinton-familien dette gang etter gang inntil Bill Clinton annonserte dette bare noen uker før valgdagen. Hvilken fordel er det å gjøre det nå, annet enn politisk?» spør Latimer.

Fortsatt aktiv på Twitter

Han viser også til at Hillary Clinton har signert en bokavtale med Simon & Schuster om det som vil bli hennes sjuende bok, og at hun nylig postet en Anti-Trump melding på Twitter etter at han tapte ankesaken i retten.

«Det virker som hun fortsatt driver valgkamp (fordi det selvfølgelig er det hun gjør),» skriver Latimer hos Politico.

«Og til slutt; tenk over talen hun holdt etter tapet mot Trump. Der var det ingen indikasjoner på at hun vil gå stille inn i natten og overlate stafettpinnen til en ny generasjon. I stedet snakket hun mer om framtiden».

Clinton sa blant annet «Jeg vet at vi fortsatt ikke har knust det høyeste og hardeste glasstaket, men en dag vil noen gjøre det – og forhåpentlig tidligere enn vi tror akkurat nå».

Det politiske nettstedet The Hill listet nylig Hillary Clinton blant de 15 mest aktuelle kandidatene for Demokratene, men rangerte den tidligere førstedamen helt nede på 12.-plass.

HTML EMBED
embedNAvideo("Yg2zpq0mbHnMUukQNPuNGA", false)