Gå til sidens hovedinnhold

Hillary Clinton suveren på måling

Dårlig nytt for Obama.

Oppslutningen om demokratenes Hillary Clinton i den amerikanske valgkampen har økt kraftig de siste ukene, ifølge ABC News.

Hun leder klart over republikaneren John McCain i en fersk meningsmåling.

I målingen fra nyhetsbyrået Associated Press-IPSOS leder New York-sentatoren med ni prosentpoeng over republikanerens presidentkandidat ved et hypotetisk oppgjør om presidentvervet i november.

Clinton høster støtte fra 50 prosent av de spurte, mens McCain henger etter med 41 prosents oppslutning. Det er blant uavhengige, samt de yngste og eldste velgerne at Clinton har vunnet terreng.

LES OGSÅ: Alt om USA-valget

Resultatet gir støtte til Clinton som har argumentert for at hun har større sjanse til å bli valg til USAs neste president i et oppgjør mot den aldrende McCain. Hennes motstander Barack Obama ligger an til en knapp seier over McCain. 46 prosent ville stemt Obama, mot 44 prosent til McCain.

I en tilsvarende måling for tre uker siden lå begge de to demokratene side om side med McCain ved et hypotetisk oppgjør. Siden da har Clinton tatt hjem en solid seier i den folkerike staten Pennsylvania.

6. mai holdes neste nominasjonsvalg i Indiana og Nord-Carolina.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot