RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hillary «har tenkt på» Bill som visepresident

FØRSTEFAMILIEN? Hillary Clinton kan bli familiens andre president etter at valget avgjøres i november 2016.
FØRSTEFAMILIEN? Hillary Clinton kan bli familiens andre president etter at valget avgjøres i november 2016. Foto: Molly Riley (Ap / NTB scanpix)
Oppsiktsvekkende uttalelse.

NEW YORK (Nettavisen): Hillary Clinton forteller i et intervju med Mario Lopez i Extra at tanken på å utnevne sin ektemann Bill Clinton som visepresident har falt henne inn.

Hillary Clinton er en av favorittene til å ta over presidentvervet i USA etter Barack Obama.

Bill Clinton blir nok likevel ikke å se som hennes høyre hånd.

- Han ville vært god, men han er ikke tilgjengelig, på grunn av grunnloven. Han har vært president i to terminer og argumentet vil derfor være at det ikke er mulig for ham å gå fra visepresident til president. Det er iallfall det jeg har blitt fortalt, sier Hillary Clinton.

Den siste uttalelsen kan tyde på at hun har undersøkt muligheten. Visepresidentens rolle i USA innebærer blant annet at han eller hun automatisk vil overta for presidenten dersom vedkommende dør, går av eller blir avsatt.

Hillary Clinton får tøff kamp av Bernie Sanders i nominasjonskampen hos demokratene i USA, men er fremdeles favoritt til å vinne.

Den største utfordringene hennes er den såkalte e-postsaken, som handler om hennes bruk av en privat e-postkonto under perioden som utenriksminister. Dette har blant annet fått Donald Trump, som leder meningsmålingene på republikansk side, til å omtale Clintons handling som kriminell.

- Han har kommet med mange påstander, og jeg tror det viser litt av den frustrasjonen som har samlet seg opp på republikansk side. Jeg skal la dem ta seg av hvordan de velger sin kandidat, men jeg ser absolutt fram til en eventuell debatt med ham i valgkampen, for det er mye å ta tak i der, blant annet hans helt elleville uttalelser om immigrasjon, sier Clinton.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere