RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Dette bildet var gjenstand for trøbbel i nominasjonsprosessen.
Dette bildet var gjenstand for trøbbel i nominasjonsprosessen.

Hillary kan få kamelbot

Sist oppdatert:
Hillary Clinton kan bli dømt til å betale kameler, geiter eller kveg i bot dersom hun ikke beklager bildet av Barack Obama i turban.

«Dommen» vil bli bestemt av et somalisk eldreråd i Kenya. Bildet av Barack Obama med en tradisjonell somalisk drakt og turban dukket opp på nettsida til Matt Drudge denne uka. Hillary Clinton ble umiddelbart anklaget for å ha brukt bildet i en svertekampanje mot Obama, noe hun har benektet.

Likevel er bildet blir hengende ved Clinton-leiren, som ikke har kunnet utelukke at en av hennes 700 medarbeidere har lekket bildet uoffisielt. Nå blir bildet vurdert som et forsøk på å sverte Obama ved å feilaktig hevde at han er muslim.

I hjemlandet Kenya er Barack Obama en folkehelt. Faren hans kommer fra landet, og bestemora bor der fremdeles.

- Framstiller Obama som terrorist
Bildet av Obama ble tatt på et besøk i 2006. Nå reagerer et eldreråd i nord-Kenya kraftig på at bildet blir brukt til å sverte Obama. Fredag var det planlagt en stor demonstrasjon, men denne ble avlyst. I stedet får nå den amerikanske ambassaden i hovedstaden Nairobi en klage oversendt.

Dersom ikke Clinton svarer, kan et somalisk eldreråd dømme henne til å betale bot i kameler, geiter eller kveg.

- Vi kommer til å kjøre denne saken uansett om senator Clinton eller lederne i demokratiske partiet møter opp eller ikke, sier Mohamed Ibrahim, leder for klanen som var vert for Obamas besøk.

Klanlederne mener bildet gir inntrykk av at Obama er en terrorist.

- Klanen har all rett til å være fornærmet, sier Hussein Ali til Reuters utenfor en moské i Nairobi.

- Obamas fiender prøver å framstille ham som en terrorist, og sier at alle muslimer, og spesielt somaliere, er farlige personer, sier Ali.

Dødt løp
Dommen fra det somaliske eldrerådet kommer neppe til å få store konsekvenser for den siste innspurten før primærvalgene i Texas og Ohio. Clinton må trolig vinne begge statene med god margin, dersom hun skal han noen mulighet til å henge med i nominasjonskampen.

En fersk meningsmåling fra Zogby, utført for Reuters, viser at Barack Obama har tatt innpå i både Ohio og Texas og at det nå er dødt løp mellom kandidatene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere