*Nettavisen* Nyheter.

Hillary kastet bort én milliard kroner

Hillary Clinton har brukt astronomiske summer på å drive valgkamp under Demokratenes nominasjonsprosess.

New York-senator Hillary Clinton trakk seg fra Demokratenes nominasjonsprosess lørdag og måtte dermed gi opp drømmen om å bli USA første kvinnelige president.

Ifølge Daily News har Clinton brukt 212 millioner dollar på valgkampen, noe som tilsvarer om lag én milliard kroner. Dette gjør henne til den kandidaten som har brukt mest penger uten å bli nominert til partiets presidentkandidat.

Bidro med elleve millioner
Clintonleiren har lenge slitt med å samle inn nok penger til å kjempe mot rivalen Barack Obama, og Hillary måtte tidligere i år hoste opp en pen sum på elleve millioner dollar av egen lomme for å fortsette valgkampen.

Likevel var ikke dette nok til å sikre seg nominasjonen, og Clinton kunne kanskje heller ha brukt pengene til å få gjennomført noe av kjernepolitikken sin.

Den tidligere førstedamen har blant annet vært en forkjemper av familieverdier under valgkampen. Fremfor å sløse bort én milliard kroner på en mislykket valgkamp, kunne hun ha finansiert en Disney World-tur til Florida for 76.000 jobbtrøtte familier i New York.

Bensinpriser
Amerikanerne har lenge vært frustrert over de høye bensinprisene og Hillary foreslo å blidgjøre de bilgale amerikanerne ved å senke prisene for en periode i sommer. For den nette sum av 212 millioner dollar kunne hun ha bidratt med 200 millioner liter gratis bensin til det amerikanske folket.

På helsefronten kunne hun ha finansiert 705 hjerteoperasjoner til trengende hjertepasienter uten helseforsikring. Eller eventuelt kjøpt influensavaksine til 10,6 millioner amerikanere.

Clinton har også utgitt seg for å være en feminist. Og for å få fart på likestillingen, kunne hun ha utstyrt sine 2300 tidligere kvinnelige medstudenter fra Wellesley College med hver sin Porsche 911 Carrera. Eller så kunne hun ha kjøpt 9838 mennesker en splitter ny Toyota Prius.

Politisk fremtid
Men til tross for nederlaget i nominasjonen, så har Clinton gode utsikter i det politiske USA. Det spekuleres i at Clinton kan være aktuell som Obamas visepresident, men hun kan også være aktuell som justisminister i en eventuell Obama-administrasjon.

Mange lurer også på om Clinton går rundt og drømmer om at Obama skal utnevne henne til høyesterettsdommer hvis han blir valgt president. Jobben som borgermester i New York har også blitt nevnt, men den gjeveste jobben vil kanskje være sjef i Senatet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.