Gå til sidens hovedinnhold

- Hillary lyver i ny Obama-reklame

Hillary Clinton blir anklaget for løgn etter at hun langet ut mot rivalen Barack Obama i en ny radioreklame.

Barack Obama og Hillary Clinton har føket i tottene på hverandre flere ganger i kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat.

I en ny radioreklame bruker Clinton-kampanjen et sitat fra et Obama-intervju som er tatt ut av sin sammenheng, skriver Washington Post.

- Republikanerne var det partiet som hadde ideene for en svært lang periode de siste 10, 15 årene, sa Obama under intervjuet.

- Skitten kampanje
Clinton-kampanjen har tatt med sitatet i en ny radioreklame etterfulgt av en kommentar som sier følgende: «Jasså? Var det ikke nettopp de ideene som førte oss inn i dagens økonomiske rot? Ideer som spesielle skattelettelser for Wall Street. En løpende gjeld på 9 billioner dollar. Nekte å øke minstelønnene eller å ta tak i boligkrisen. Er det de ideene Barack Obama snakker om?» lyder reklamen.

Flere kritikere beskylder ekteparet Bill og Hillary Clinton for å drive en skitten kampanje mot Obama. Men Clinton-kampanjen argumenterer med at de kun siterte Obama, men i den originale konteksten beskrev Obama de dominerende republikanske ideene som herjet på 1980- og 1990-tallet, uten å si noe om at han støttet disse ideene.

Stridens kjerne
Stridens kjerne mellom Hillary og Obama er innblandingen fra tidligere president Bill Clinton. Mens Hillary Clinton driver valgkamp i andre delstater, så har ektemannen Bill brukt mye av sin tid i South-Carolina hvor han benytter enhver anledning til å kritisere konas rival.

Den tidligere styreformannen i Det demokratiske partiet, Dick Harpootlian, anklager ekteparet Clinton for å drive et skittent politisk spill. Og leder for Senatets justiskomité Patrick J. Leahy mener at begge parter bør roe seg ned, men retter fingeren først og fremst mot Clinton-ekteparet.

- Dette er under verdigheten til en tidligere president. Han hjelper ingen, og definitivt ikke Det demokratiske partiet, sier Leahy.

Splittelse i partiet
Mange Demokrater frykter at konflikten mellom Obama og Clinton kan skape en splittelse i partiet og dermed ødelegge for Demokratene under presidentvalget 4. november. I verste fall er det noen som frykter at afroamerikanske tilhengere av Obama vil la være å møte opp i valglokalene dersom Clinton ender som partiets kandidat.

Førstkommende lørdag er det duket for Demokratenes nominasjonsvalg i delstaten i South-Carolina.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre