*Nettavisen* Nyheter.

Hillary og Obama i klinsj

Foto: (SCANPIX)

Personlig og bittert oppgjør mellom demokratene i natt.

22.01.08 09:40

Hillary Clinton og Barack Obama barket i natt sammen i ett av de mest intense oppgjørene i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat i USA.

Demokratene skal ut i primærvalg i South-Carolina 29. januar. Den direktesendte tv-debatten fra Myrtle Beach ble innledet i en uvanlig krass tone mellom to av de tre duellantene.

De heftigste ordvekslingene sto om tidligere uttalelser om Irak-krigen, Bill Clintons rolle i sin kones valgkamp og Obamas angivelige omfavnelse av republikanske verdier.

Se video fra debatten(artikkelen fortsetter under)

207936

- Jeg er her! Ikke han
Etter en kort innledning om nasjonens økonomi, kom det til en personlig oppgjør mellom de to senatorene, da Clinton bemerket at hennes motstander hadde fått økonomisk støtte fra en mann med en svindeltiltale hengende over seg.

Obama kontret straks med å omtale New York-senatoren som «en forretningsadvokat i Wal Mart-styret». Da Obama etterpå forsøkte å forsvare sine bemerkninger om Ronald Reagan og republikanerne, avbrøt Clinton og sa hun aldri hadde kritisert hans uttalelser.

- Nei, men din mann gjorde, sa Obama, som mente den tidligere presidenten hadde mistolket ham.

- Jeg er her! Ikke han, avbrøt Clinton igjen.

- Handler om nasjonen
Konkurrenten John Edwards forsøkte en rekke ganger å bryte gjennom.
- Vi må forstå at dette ikke handler om oss personlig. Det handler om hva vi forsøker å gjøre for nasjonen, sa Edwards til stor applaus fra salen.

Etter pausen midtveis i den to timer lange debatten ble imidlertid tonen bedre da rivalene kom inn på rasespørsmål og likestilling.

- Vi har begge sterke meninger om disse temaene. Legg merke til at du ikke hører republikanerne snakke om disse spørsmålene overhodet, påpekte Clinton.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag