RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hillary raser etter Chelsea-spøk

(Scanpix/AFP)
Sist oppdatert:
Hillary Clinton vurderer å boikotte MSNBC etter at TV-kanalen serverte en drøy kommentar om datteren Chelsea.

Det var MSNBCs nyhetsanker David Shuster som kom med kommentaren som fikk den tidligere førstedamen til å sette kaffen i vrangstrupen. Shuster antydet at Clintons valgorganisasjon hadde misbrukt Clintons datter Chelsea i kampanjen.

Bakgrunnen er at Chelsea skal ha ringt mange demokratiske superdelegater på sin mors vegne, for å overbevise dem om at det er Clinton og ikke Barack Obama som bør bli demokratenes president kandidat.

Les mer om superdelegatene her.

Uttrykket Shuster brukte var at Chelsea var «pimped out».

Boikott
Clintons kommunikasjonssjef Howard Wolfson hudflettet Shuster under en samtale med en journalist fra nyhetsbyrået AP, og kalte kommentaren motbydelig. Nå risikerer MSNBC å bli boikottet av Clinton.

- På det nåværende tidspunktet kan jeg ikke se for meg at vi skal delta i debatter på det tv-nettverket, sier Wolfson til AP.

Hillary Clinton og Barack Obama skal etter planen delta i den debatt på MSNBC 26. februar i Ohio, som holder sitt primærvalg 4. mars. Clintons valgstrateger har tidligere kjempet for å få i stand så mange debatter som mulig mot Obama, men ifølge Wolfson er det nå lite sannsynlig at denne debatten blir noe av.

Et mønster
Wolfson peker også på at det virker som det er et mønster i at nyhetsankere på MSNBC kommer med negative kommentarer om Clinton. For noen uker siden måtte programlederen Chris Matthews beklage overfor Hillary Clinton etter at han hadde antydet at Hillarys karriere ikke hadde blitt noe av uten hennes manns påvirkningskraft.

MSNBC har også beklaget Shusters kommentar, men Wolfson sier at verken Chelsea eller Hillary Clinton har fått noen personlig unnskyldning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere