RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP)

Hillary refser Bush

Sist oppdatert:
Senator Hillary Clinton refser president Bush' klimapolitikk. Søndag kom hun til Svalbard for å lære om klimaendringene.

- Vi har sett et tilbaketog fra denne administrasjonen i klimapolitikken, sa Clinton etter landingen i Longyearbyen søndag, ifølge Dagbladet.

- Mitt håp er at vi klarer å skape konsensus på tvers av partiskillene for en mer aktiv amerikansk klimapolitikk, la hun til.

Hillary Clinton er på Svalbard for å lære om klimaendringene sammen med blant andre den republikanske senatoren John McCain.

- Her på Svalbard er klimaendringene allerede reelle. Vi må handle, og vi må handle nå, sa McCain.

Redusere utslipp
John McCain, som for fire år siden kjempet for å bli republikanernes presidentkandidat, har lagt fram et forslag til endring av den amerikanske klimapolitkken. Forslaget går blant annet ut på at USA innen 2010 skal redusere utslippene av klimagassen CO2 til samme nivå som utslippene var i 2000.

- McCain står i spissen for et viktig lovforslag. Dersom det blir vedtatt, vil det føre til at USAs klimapolitikk går i en helt annen og mer offensiv retning enn hva Bush-administrasjonen hittil har hatt ambisjoner om, sier en av Norges fremste klimaforskere, direktør Pål Prestrud ved CICERO Senter for klimaforskning, til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere