*Nettavisen* Nyheter.

Hillary til angrep

Foto: AFP/Scanpix

Amper stemning mellom demokratene under TV-debatten i New Hampshire. Se video.

06.01.08 12:44

En knapp halvtime etter at republikanerne var ferdig med sin TV-debatt i delstaten New Hampshire, var det demokratenes tur, og debatten bar tydelig preg av caucusvalget i Iowa tidligere i uka.

Der vant Barack Obama med solid margin foran John Edwards og Hillary Clinton. Lørdag kveld amerikansk tid var Clinton på krigsstien, sugen på revansj.

LES OGSÅ: Alt om valget i USA

New York-senatoren angrep Obama for hans helseplaner og mangel på konkrete, politiske resultater.

- Å skape forandringer handler ikke om hva man tror på. Det handler ikke om en tale man holder. Det handler om å jobbe hardt. 7.000 barn i New Hampshire har et helsetilbud fordi jeg var med og skape et helseforsikringsprogram for barn. Det er 2.700 soldater i nasjonalgarden som har tilgang på et helsetilbud fordi jeg, på tvers av partilinjene, presset det gjennom, på tross av protester fra Pentagon og vetotrusler fra president Bush, sa en tydelig opprørt Clinton.

Saken fortsetter under videoen.

204533

Ampert
Clintons krasse tone fikk Edwards til å reagere. Han kritiserte henne og forsvarte Obama.

- Jeg hørte ikke slike angrep fra senator Clinton da hun ledet. Hver gang han snakker om forandring, hver gang jeg slåss for forandring, vil de kreftene som representerer «status quo», angripe. Hver eneste gang, sa Edwards.

Tonen mellom de tre toppkandidatene ble så amper at fjerdemann i panelet, Bill Richardson, prøvde å bryte inn.

- Jeg har vært i gisselforhandlinger som har vært mer siviliserte enn dette, sa Richardson, som er guvernør i New Mexico.

Sliter på målingene
Presset på Clinton er stort etter valget i Iowa denne uka. Der kunne det nesten ikke gått verre. Den tidligere førstefruen endte på tredjeplass, langt bak vinneren Obama, og like bak Edwards.

En fersk måling gjort av Rasmussen Report viser at Obama ligger ti prosentpoeng foran Clinton i New Hampshire. Den siste målingen viser at Obama har 37 prosent av stemmene, mens Clinton har 27 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.