Hillary vant Nevada

Foto: (Reuters/Scanpix)

Hillary Clinton tok sin andre delstatseier i Nevada.

20.01.08 00:39

Amerikanske medier utroper Hillary Clinton til vinneren av demokratenes primærvalg i Nevada, med seks prosent flere stemmer enn sin argeste konkurrent Barack Obama. Totalt sett fikk hun 51 prosent, mot Obamas 45 prosent.

I en valgdagsmåling CBS gjorde tidligere lørdag kveld svarte 43 prosent av velgerne at de støttet Clinton, 29 prosent støtter Barack Obama, mens 11 prosent støttet John Edwards.

New York-senatorens seier er den andre på rad av foreløpig tre delstater. Hun har dermed skaffet seg en ledelse blant demokratene. Barack Obama vant sist uke i New Hampshire.

Seier i ørken- og gambling-delstaten blir sett på som den første testen blant latinske velgere i USA. De viktigste temaene for de demokratiske velgerne i Nevada har vært den skakkjørte amerikanske økonomien, helse og krigen i Irak.

Tidligere har amerikanske medier kåret Mitt Romney til seierherre i de republikanske valgmøtene i Nevada. Det knytter seg imidlertid større spenning til resultatene fra South Carolina, som er ventet i løpet av natten.

Nettavisen følger racet mot Det hvite hus

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.