RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hillarys intime brev på avveie

Sist oppdatert:
I brevene fremgår det at Hillary Rodham Clinton anså seg selv som en menneskehater.

I løpet av helgen dukket det opp dusinvis av brev som er forfattet av en ung Hillary Rodham Clinton. Brevene er adressert til en av Hillarys venner fra high school, skriver The Independent.

Innholdet har reist en rekke spørsmål om hvordan den tidligere førstedamens politiske ambisjoner ble utformet. I tillegg er det flere av Hillarys fiender som stiller seg spørsmålet om hun i det hele tatt er skikket til å styre landet.

Deprimert misantrop
I de svært intime brevene, som ble forfattet da den 19 år gamle Hillary studerte ved Wellesley College, beskriver Hillary seg selv som en deprimert misantrop.

- Søndag var døsig helt fra starten av, ettersom jeg rullet i en myr av generelle og spesifikke antipatier og medlidenhet overfor folk flest, men spesielt meg selv.

- Helt siden juleferien har jeg gjennomgått tre og en halv forvandlinger, og jeg begynner nå å føle at det er et koldtbord av personligheter som er spredd utover foran mine føtter.

- Går det an å være en misantrop og samtidig elske og like noen individer? Hva med en medlidende misantrop? skriver Hillary i brevet som er datert 3. oktober 1967.

Utvekslet 30 brev
John Peavoy og Hillary Rodham utviklet et nært og intellektuelt forhold på high school og utvekslet bortimot 30 brev i løpet av en fireårsperiode.

- Det var dette universitetsstudenter gjorde før Facebook, sa Peavoy til New York Times søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere