*Nettavisen* Nyheter.

Hindret båtpirater med brannslanger

Det norske skipet «Front Voyager» ble forsøkt kapret av pirater væpnet med maskingevær.

09.09.08 08:20

Da det norske skipet «Front Voyager» ble forsøkt kapret i Adenbukta i helge, brukte mannskapet om bord brannslangene for å hindre piratene.

Rigget brannslangene
Det norskeide skipet var lørdag på vei fra havna Masal Hariga i Libya, og hadde gått gjennom Suez-kanalen på vei mot Kina. Skipet er fullastet med råolje, og har 26 mann ombord, i hovedsak russere og filippinere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat/V. Ships

- De oppdaget en mindre båt som nærmet seg, og kapteinen beordret alle i sikkerhet. Brannslangene ble rigget til og lagt klare, før fullt trykk ble skrudd på. Det er ingen som har sjans til å komme ombord med et slik trykk i hodet, sier Per Rønnevig, pressetalsmann for V. Ships, som er managmentselskapet som driver «Front Voyager», som igjen er eid av John Fredriksens selskap «Frontline».

Maskingevær
- Det var en fem mann i båten. De fyrte av 10-15 skudd med et maskingevær mot brobygget på skipet. Det forårsaket ikke mer enn bulker og malingsavskrell, men det kunne gått verre. Heldigvis ble ingen mennesker skadd, sier Rønnevig.

Samtidig ble koalisjonen av marinefartøy som ligger i området varslet, og det danske krigsskipet «Absalon» kom det norske skipet i møte. Da var skipene fremdeles så langt unna hverandre, at et bevæpnet helikopter ble sendt ut fra Absalon.

Farlig farvann
Da ga piratene opp og Front Voyager kunne fortsette videre, da med et amerikansk marineskip som hadde kommet til stedet, som beskyttelse.

- Så vidt jeg vet, så var dette det fjerde eller femte angrepet denn uken, så vi gjorde ikke et stort nummer av det. Så lenge det gikk bra med alle ombord, så er det det viktige, sier Rønnevig.

Hele 44 skip har blitt angrepet i området hittil i år, og det regnes nå som verdens farligste internasjonale farvann.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.