*Nettavisen* Nyheter.

Hipp hurra for verdens eldste!

Fyller 113 i dag. Slik holder han seg ung.

- Jeg er glad, sa japanske Tomoji Tanabe da den lokale borgermesteren overrakte ham blomster i anledning den store dagen, ifølge Reuters.

Frisk 113-åring
Tanabe som fylte 113 år torsdag fikk også en kjempetekopp med navnet og fødselsalderen sin på.

Japaneren er registrert som verdens eldste mann i Guinness rekordbok, og står oppført med fødselsdatoen 18. september 1895.

- Jeg er frisk, og spiser masse, sier bursdagsbarnet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: KYODO (REUTERS)

Drikker melk hver dag
Den tidligere embetsmannen spiser for det meste grønnsaker, og mener nøkkelen til et langt liv er å holde seg unna alkohol.

Tanabe bor med sin sønn, og forteller at han drikker melk hver eneste dag. Han har ingen alvorlige sykdommer. Japaneren har imidlertid trappet ned på dagbokskrivingen. Før skrev han hver dag, men nå blir det bare et par ganger i måneden.

- Favorittmaten hans er reker, men vi har hørt at han kutter ned på fet mat, sier en tjenestemann i Tanabes hjemby, Miaykonojo, om lag 90 mil sørvest for Tokyo.

Vil bli eldre
Verdens eldste mann ønsker å bli ti år eldre, og har slett ingen ønsker om å gi fra seg tronen med det første.

Japanere er blant folkeslagene i verden med høyest levealder. En rapport fra forrige uke viser at 36.276 japanere er 100 år eller eldre.

Den kvinnelige delen av befolkningen har topper listen over lengstlevende i 23 år på rad, mens mennene må se seg slått av Island og Hong Kong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.