RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hiroshimas borgermester kritiserte Bush

Sist oppdatert:
Hiroshima sto stille i ett minutt fredag til minne om ofrene for atombomben i 1945. Borgermester Tadatoshi Akiba rettet kritikk mot landene som fortsetter å utvikle atomvåpen.

Hiroshimas borgermester Tadatoshi Akiba markerte årsdagen for verdens første atomvåpenangrep med et krast angrep på USA for arbeidet med å utvikle en ny generasjon kjernefysiske våpen. Akiba tok til orde for et verdensomfattende forbud mot alle kjernefysiske våpen innen år 2020, skriver nyhetsbyrået AP. Han beskyldte USAs president for å innta et «selvsentrert» standpunkt i atomvåpenspørsmålet.

- USA ignorerer FN og internasjonal lov og gjenopptar arbeidet med å utvikle mindre og mer lettanvendelige atomvåpen, sa Akiba under minnemarkeringen på 59 års-dagen for Hiroshima-bombene. 45.000 mennesker deltok i markeringen.

140.000 mennesker ble drept umiddelbart og i månedene etter da USA slapp verdens første atombombe over Hirosima 6. august 1945. Totalt regner man med at 237.062 mennesker døde som følge av bomben over Hiroshima.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere