RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Historisk bjørnejakt i Tyskland

Sist oppdatert:
Tyskerne ruster seg til bjørnejakt - for første gang på 170 år.

100 kilos-bamsen, som kom vandrende fra Østerrike og inn i de bayerske skoger sør i Tyskland sist helg, må bøte med livet. Et stort antall sau og høns er allerede blitt bjørnemat, og nå er delstatsmyndighetenes tålmodighet slutt. Jegerne har fått grønt lys for å lade børsa, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Det er 170 år siden noen sist så en bjørn i Bayern, så vårens tyske bjørnejakt er historisk og skaper store overskrifter. Avisa Bild lot sin forside pryde av bjørnen som en skytterblink og tittelen «Dødsdom for tyske bjørner».

Tyske dyrevernere på sin side mener det er overilt å ta livet av bjørnen, og World Wildlife Fund håper å fange den i live.

Sauer revet ihjel i Tyskland. Dermed ble det godkjent den første bjørnejakta i landet på 170 år.

- Vi hadde opprinnelig håpet å radiomerke den, slik at vi kunne følge dens bevegelser, men nå ser det ut til at bjørnen er for farlig til å vandre fritt omkring, sier Jörn Ehlers, talsmann for dyrevernorganisasjonen ifølge Reuters.

Ødelagte sauekadavre i bjørnens fotspor har fått lokale bønder til rase.

Ifølge nettutgaven til tyske Der Tagesspiegel dreier det seg om en brunbjørn som trolig hører hjemme i traktene mellom Slovenia og Kroatia, der det skal være en stamme på rundt 450 dyr. Ifølge avisa dukket det opp en ung vandrer fra denne stammen 150 kilometer utenfor Wien i 1972.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere