Historisk lavmål for Bush

Foto: (AFP/Scanpix)

Oppslutningen om George W. Bush er nå så lav at han snart tar igjen sin egen far.

09.05.06 23:00

Siden popularitets-målingene startet på 1940-tallet, har bare fire presidenter skåret lavere enn Bush nå gjør: Harry Truman, Richard Nixon, Jimmy Carter og den første George Bush.

I den ferske målingen, som er utført for storavisen USA Today, oppnår George W. Bush en oppslutning på rekordlave 31 prosent.

Tallet er det laveste gjennom hele hans president-periode, og et kraftig varsel til republikanerne før valget i november.

Falt på en uke
1013 voksne deltok i undersøkelsen, som avdekker at Bush sin popularitet har falt med hele tre prosentpoeng bare i løpet av en uke.

- Det er et utfordrende politisk miljø, men vi er sikre på at velgerne innen november vil forstå at demokratene ikke er rustet til å sikre den økonomiske og nasjonale sikkerheten til landet vårt, sier talsmann Tracey Schmitt for Republikanernes nasjonalkomité.

I den nye undersøkelsen sier 52 prosent av de konservative og 68% av republikanerne at de er fornøyde med Bush sin jobb, noe som er unormalt lavt for begge gruppene. Bare 28 prosent av de moderate er positive til presidentens innsats, mens tallet på fornøyde liberale er beskjedne syv prosent.

Sviktes av kjernen
- Du hører folk si at han har en hard kjerne som aldri vil forlate ham, og dette har vært tilfelle for størsteparten av administrasjonen, sier statsviteren Charles Franklin ved Universitetet i Wisconsin.

- I de siste månedene har vi imidlertid begynt å se at den harde kjernen virkelig er i ferd med å svikte Bush, fortsetter han.

Etter at oppslutningen om Nixon, Carter og den eldste Bush hadde sunket til under 35 prosent, klarte ingen av dem å heve seg til over 40 prosents oppslutning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag