RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Historisk møte i Washington

Foto: SAUL LOEB (AFP)
Sist oppdatert:
Dette bildet får du neppe se igjen med det første.

For første gang siden 1981 møttes alle levende amerikanske presidenter til felles lunsj i Det hvite hus. Initiativtaker var mannen som 20. januar blir medlem av verdens mest eksklusive klubb.

- Jeg har et budskap, og det tror jeg vi alle deler: Vi ønsker at du skal lykkes. Om vi er demokrater eller republikanere så bryr vi oss alle om dette landet , sa president George W. Bush da han tok imot Barack Obama, hans far George H.W. Bush, Bill Clinton og Jimmy Carter i Det ovale rom i Det hvite hus.

- Dette er en unik sammenkomst. Alle disse herrer forstår både presset og mulighetene ved denne jobben. Jeg er svært takknemlig for denne muligheten til å få gode råd og samhørighet med disse herrer, sa Obama før møtet startet.

- Det kommer til å bli en interessant lunsj, har Bush tildligere kommentert angående møtet som Obama initierte. Den kommende presidenten har tydeligvis en rekke spørsmål for mennene som tidligere har hatt jobben han nå skal starte med. Hva Obama ønsker ut av møtet, visste ikke Bush.

- Jeg vet ikke, men jeg vil tro at Obama har spørsmål til oss alle. Hvis ikke kan vi dele krigshistorier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere