RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Historisk rådhus berørt av sexskandale

Foto: FILIPPO MONTEFORTE (Afp)
Sist oppdatert:
Silvio Berlusconis antatte «bordellmamma» knyttes til ny skandale.

Den italienske byen Firenze rystes av en prostitusjonsskandale som også knyttes til det historiske rådhuset Palazzo Vecchio.

Påtalemyndigheten i byen etterforsker et prostitusjonsnettverk ved to hoteller som skal ha offentlige personer og offentlige tjenestemenn på kundelisten. Til sammen 14 personer skal være under etterforskningen, inkludert eierne av to luksushoteller, samt kjente sportsutøvere, forretningsmenn, en anerkjent journalist og leger, skriver The Times.

Skandalen sammenlignes nå med de såkalte sexfestene til tidligere statsminister Silvio Berlusconi, som fant sted ved hans hus i Milano.

Bordellmamma
En av de antatte prostitusjonsklientene i Firenze skal ha forsøkt å arrangere et møte med Nicole Minetti.

Hun står for tiden tiltalt for å ha rekruttert de prostituerte som skal ha frekventert sexfestene til Berlusconi. Selv nekter hun straffskyld.

Borgermesteren i Firenze, Matteo Renzi, er rystet over prostitusjonsskandalen som har rammet byen hans. Renzi, som skal ha ambisjoner om å bli Italias neste statsminister, sier at byen er skadelidt som følge av sexskandalen.

En av årsakene til at saken har skapt sterke reaksjoner i byen, er fordi en tjenestemann knyttet til det historiske rådhuset også er berørt av skandalen.

- Rev av meg strømpene
Politiet har avlyttet en telefonsamtale til en av de antatte luksusprostituerte. I samtalen forteller kvinnen om et møte med en offisiell tjenestemann.

- Han hadde nettopp revet av meg strømpene, og så kom vaskedamen inn. Hun mistet alt vannet på gulvet, fortalte kvinnen til en ekskjæreste i en telefonsamtale.

Etterforskerne mener at minst ett av møtene mellom tjenestemannen og den prostituerte skjedde på et offentlig kontor, men at kontoret ikke var lokalisert på selve rådhuset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere