RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hitler-auksjon vekker avsky

Sist oppdatert:
Kan man auksjonere bort Hitlers skisser og brev til høystbydende? Auksjonen i Canada har vakt skarpe reaksjoner fra blant andre canadiske jøder.

19. og 20. juli skal fire skisser, blant annet en arkitekttegning av Albert Speer med Hitlers korrigeringer, og to lykkeønskninger i kortform auksjoneres bort.

På museum
Auksjonshuset sier deres eneste mandat er å få en god pris for verkene, og at de også ville solgt gjenstander fra Stalin og Lenin, skriver Berlingske Tidende.

Nestleder i den canadiske jødiske kongressen i Montreal, Max Bernard, sier han synes auksjonen er usmakelig og uheldig.

- Jeg synes det er forferdelig uheldig at eiendeler fra en av verdens største massemordere blir lagt ut for salg, og at det finnes mennesker som profiterer på dette, sier han til canadisk media.

Populær
Berlingske Tidende skriver at Hitlers skisser og kunstverk tidligere har stått høyt i kurs. En samler i London betalte i 1997 fem ganger forlangende for et maleri av der Führer. Kjøperen ønsket å være anonym.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere