RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hitler-bilder på auksjon

Sist oppdatert:
Akvareller Adolf Hitler malte da han tjenestegjorde under første verdenskrig skal auksjoneres bort i England tirsdag.

Maleriene antas å ha blitt laget av den tyske diktatoren da han tjenestegjorde i den tyske hæren under første verdenskrig, melder Reuters.

Stor interesse
De 21 maleriene og skissene er det største salget av Hitlers kunst på flere år, og har vakt oppmerksomhet blant samlere fra blant annet Russland, USA og Sør-Afrika.

- Folk ringer om dette hver dag. Det er svært sjelden å ha så mange av Hitlers akvareller til salgs, sier auksjonarius Ian Morris til Reuters.

Upassende?
Det har blitt satt spørsmålstegn ved om det er passende å auksjonere bort verkene til mannen som planla jødeutryddelsen under andre verdenskrig.

- Et mindretall er misfornøyd, men det vil alltid finnes noen som har reservasjoner mot det som blir solgt, sier Morris til Reuters.

Maleriene viser landlige scener på grensen mellom Belgia og Frankrike, og ble tilbudt auksjonshuset etter at det solgte en Hitler-akvarell for 66 600 kroner i november 2005.

Funnet på loft
En eldre belgisk kvinne, som har ønsket å være anonym, kontaktet firmaet og tilbød de 21 verkene, som ble funnet på et loft nær byen Huy på 80-tallet.

Bildene var signert «AH» og «Adolf Hitler.» I 1986 ble det konkludert at signaturene virket ekte, selv om standarden på bildene ikke var så høy som på Hitlers tidligere arbeider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere