Gå til sidens hovedinnhold

Hitler-biograf død

Den britiske historikeren Alan Bullock, kjent for sin biografi om Adolf Hitler, er død, 89 år gammel.

Bullock er mest kjent for sin biografi om Adolf Hitler som mange betrakter som den endelige historien om den tyske nazilederen og diktatoren. Biografien ble skrevet allerede i 1952, og har ifølge The Times solgt over tre millioner eksemplarer.

Bullock var grunnlegger av St. Catherine’s College i Oxford og ble av mange betraktet som en intellektuell gigant. Han var også en av Storbritannias mest engasjerende og ansette personer i siste halvdel av det 20. århundret.

Han arbeidet en kort periode sammen med Winston Churchill om sistnevntes "History of the English-Speaking Peoples", og under annen verdenskrig arbeidet han for BBC.

Den tyske historikeren og Hitler-biografen Joachim Fest sier i en kommentar til det tyske nyhetsbyrået DPA at Bullock var en stor britisk historiker.

- En briljant skrevet bok som nøyaktig gjenga datidens kunnskap, sier Fest om Bullocks Hitler-studie. Han mener likevel at Bullocks tese om Hitler som en uideologisk, maktinteressert opportunist har vist seg feilaktig, fordi forskning avdekket at Hitler hadde vært svært ideologisk styrt.

(NTB)

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene