RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hitlers «ørnerede» blir luksushotell

Foto: AP/Scanpix
Jødiske grupper protesterer mot at Hitlers feriested i de bayerske alper blir luksushotell.

Det nye hotellet, Intercontinental Resort Berchtesgaden, åpner 1. mars, melder AP.

Bygningen på toppen av Obersalzberg ble brukt av Adolf Hitler som kombinert arbeids- og feriested. Der planla han blant annet jødeutryddelsen og krigen i Europa, melder AP.

Luksus
Flere jødiske grupper har protestert mot hotellplanene. Myndighetene i Bayern har forsøkt å blidgjøre dem ved å åpne et dokumentasjonssenter som beskriver nazistenes gjerninger. For å hindre at det nye hotellet skal tiltrekke seg nynazister, stilte myndighetene som betingelse til utbyggerne at det skal være beregnet på rike turister.

Hotellet har 138 rom, flere svømmebasseng og et spa. Komplekset ligger rundt 100 kilometer sør for Munchen, i nærheten av fjellet Kehlstein. Her lå restauranten «Ørneredet», hvor Hitler ofte spiste.

Sprengt
De fleste av bygningene ved Obersalzberg ble ødelagt av allierte bombefly i 1945. Amerikanske styrker brukte bygningene som sto igjen som feristed etter krigen. Gjestehuset på eiendommen ble sprengt i 1952 av frykt for at det ville bli brukt som et kultsted for nynazister.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere