RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hiv-mannen kan bli hengt

(AFP)
Sist oppdatert:
Den såkalte hiv-mannen risikerer å bli hengt i Iran etter å ha hatt ubeskyttet sex med en rekke kvinner. Ofrene hans slipper heller ikke unna, og kan bli pisket i full offentlighet.

Mehdi Tayeb ble denne uken arrestert i Iran. Den hiv-smittede mannen har hatt ubeskyttet sex med rundt 140 kvinner i Sverige før han flyktet til Iran. Der skal han ha fortsatt sin grufulle virksomhet.

Han forførte kvinner og hadde sex med dem, vel vitende om at han var smittet av hiv og at han kunne påføre sine ofre det dødelige viruset. Han skal ha spesialisert seg på unge studiner, som ble imponert av at han hadde utdanning og snakket engelsk.

Flere fortvilte unge kvinner har fortalt om sin skjebne til iransk politi. Nå sitter 50-åringen i arresten i Iran, og må trolig belage seg på dødsstraff. Den fullbyrdes oftest i Iran ved offentlig henging.

- Slik jeg ser det, har han ingen mulighet til å slippe dødsstraff, sier professor Jan Hjärpe til Expressen. Ettersom han er iransk statsborger vil Tayeb bli stilt for retten i Iran og ikke bli utlevert til Sverige. I Iran gjelder de svært strenge sharialovene.

- En ting er forbausende. Har jentene tilstått? Da skal de også straffes, sier Hjärpe, som er professor i islamologi ved Universitetet i Lund.

Dersom jentene har innrømmet å ha hatt sex utenfor ekteskap, risikerer de i teorien også dødsstraff, men «slipper trolig unna» med pryl dersom de er unge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere