*Nettavisen* Nyheter.

Hiv-mannen tatt i Iran

Foto: (AFP)

Den hiv-smittede mannen Mehdi Tayeb som har hatt ubeskyttet sex med 140 svenske kvinner, er arrestert i Iran.

23.10.03 09:13

Mehdi Tayeb visste at han var smittet med det dødelige hiv-viruset. Likevel hadde han ubeskyttet sex med 140 svenske kvinner, minst fem av dem ble dopet ned og voldtatt.

Da han skjønte at politiet var i hælene på ham, rømte han landet i 1998. Nå er han arrestert i Iran, der han også skal ha hatt ubeskyttet sex med flere kvinner.

- Om dette stemmer, kan han bli utlevert til Sverige, sier politietterforsker Lone Callias.

Tayeb skal ha blitt smittet med hiv av en svensk kvinne i Paris tidlig på 1990-tallet. Han flyttet til Sverige i 1992 og fikk oppholdstillatelse. I Sverige skal han flere ganger i uken ha dratt på diskoteker og nattklubber for å plukke opp kvinner. Dersom han ikke lyktes med å få en villig kandidat i seng, skal han flere ganger ha brukt rohypnol for å dope ned sine ofre og voldta dem.

Tidligere har Tayeb vært arrestert i USA for overgrep på kvinner. Han satt et halvt år i fengsel på 1980-tallet. Deretter tok han en ny identitet.

- Etter at jeg ble løslatt betalte 500 dollar for passet til en død amerikaner med navn James Kimball og dro deretter til Frankrike. I 1991 fant jeg ut at jeg hadde aids, som en svensk kvinne hadde gitt meg, har Tayeb forklart.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.