*Nettavisen* Nyheter.

«Hivmannen» fikk 14 år fengsel

Foto: HENRIK MONTGOMERY

Hivsmittende Christer Aggett (32) ble fredag dømt til 14 års fengsel for å ha hatt ubeskyttet sex med 16 unge jenter

01.02.08 18:41

Svenske Christer Aggett ble dømt for to tilfeller av grov mishandling, 13 tilfeller for forsøk på grov mishandling, og seks tilfeller av grov seksuell utnyttelse av mindreårige, melder Aftonbladet.

To smittet med hiv
Av de 16 jentene Aggett hadde ubeskyttet sex med ble to smittet. Dette blir av retten regnet som grov mishandling. «Hivmannen» ble videre dømt for å ha hatt seksuell omgang med seks jenter under 15 år. Tre av disse var 12-13 år, og de tre øvrige var 14 år. Han har forklart at han ikke visste hvor gamle jentene var, men retten fant forklaringen lite troverdig.

«Han har med full viten valgt jenter som er mindreårige», heter det i dommen fra Solna tingsrätt.

Kontakt via chattesider
«Hivmannen» fikk kontakt med de unge jentene via chattesider på internett beregnet for yngre tenåringer. Selv var han mellom 26 og 31 år i tiden lovbruddene ble begått. Han skal ha lurt jentene til at han var 20 år gammel og ha truffet dem og hatt sex med dem blant annet i sin bil og leilighet.

2,7 millioner i erstatning
Aggett skal ha oppfattet risikoen for å smitte jentene som svært liten. I retten har han også forklart at han brukte kondom ved noen av tilfellene.

I tillegg til 14 år bak lås og slå ble «hivmannen» dømt til å betale til sammen 2,7 millioner svenske kroner i erstatning til ofrene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag