RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hizbollah-angrep mot israelske soldater

Sist oppdatert:
Det israelske forsvaret (IDF) bekrefter overfor Nettavisen at de ble angrepet av en rakett fra libanesisk side.

Flere israelske soldater er drept og såret i et stort Hizbollah-angrep mot en israelsk militærkolonne ved grensen til Libanon, hevder libanesiske kilder.

Det israelske forsvaret opplyste tidligere onsdag at fire israelske soldater var såret i et rakettangrep som trolig kom fra den libanesiske siden av grensen.

- Jeg kan bekrefte at israelske styrker ble angrepet av et antistridsmissil fra den libanesiske grensen. Jeg kan ikke bekrefte at det var Hizbollah som sto bak, og jeg kan ikke bekrefte at det er drepte eller skadde, men vi undersøker alt dette nå, sier en talskvinne for Det israelske forsvaret (IDF) til Nettavisen.

Den Hizbollah-drevne fjernsynskanalen Al-Manar melder at ni israelske kjøretøy ble skadd i angrepet. Det skal ha skjedd i det omstridte grenseområdet Shebaa farms på den israelskokkuperte delen av Golanhøydene.

- Israel er klar til å svare kraftig på grenseangrepet, sier statsminister Benjamin Netanyahu, som avbrøt en reise til Sør-Israel for å håndtere situasjonen.

Israel har ikke bekreftet at noen er drept, men det israelske forsvaret opplyste tidligere onsdag at fire israelske soldater var såret i et rakettangrep som trolig kom fra den libanesiske siden av grensen.

- Nylig ble en militærstilling på Hermonfjellet rammet av granatild. IDF har stengt av området og evakuerer sivile, opplyser det israelske forsvaret (IDF) på Twitter like før klokken tolv onsdag.

Hevn
Samtidig tok den libanesiske Hizbollah-bevegelsens på seg ansvaret for angrepet i en uttalelse. Angrepet skal være hevn over Israel etter at sønnen til en militsleder ble drept i et israelsk angrep i Syria for ti dager siden.

Den Hizbollah-drevne fjernsynskanalen Al-Manar melder at ni israelske kjøretøy ble skadd i angrepet. Det skal ha skjedd i det omstridte grenseområdet Shebaa farms på Golanhøydene.

Kort tid etter at de første meldingene om angrepet kom onsdag formiddag, opplyser en libanesisk militærkilde at minst 22 granater skutt fra Israel har slått ned i åpent lende i nærheten av landsbyen Wazzani i Sør-Libanon.

Mistenker tunneler
Onsdag morgen lette israelske soldater etter tunneler som de mistenker at den libanesiske Hizbollah-bevegelsen har gravd under grensa, ifølge Reuters' ikke navngitte kilde i det israelske militæret.

Hizbollah-bevegelsens milits deltar på president Bashar al-Assads side i krigen i Syria. Spenningen på Israels nordlige grense har økt kraftig siden. Men israelske tjenestemenn har sagt de tror Hizbollah er altfor opptatt med den syriske borgerkrigen til å gå til krig mot Israel i nærmeste framtid, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Onsdag morgen ble den syriske hærens artilleristillinger rammet av et israelsk luftangrep som gjengjeldelse for raketter som ble skutt fra Syria mot den israelskokkuperte delen av Golanhøydene dagen før.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere