*Nettavisen* Nyheter.

Hizbollah beholder våpen

Foto: SCANPIX/REUTERS/Kai Pfaffenbach

Regjeringen i Libanon vil la Hizbollah-bevegelsen beholde våpnene sine i Sør-Libanon.

Ifølge en kompromissavtale mellom regjeringen og Hizbollah-bevegelsen vil Hizbollah få beholde våpen i Sør-Libanon, så lenge de holdes skjult, skriver den arabiske avisen Al-Hayat ifølge Haaretz.

Al-Hayat gis ut I London.

Dersom den libanesiske regjeringen aksepterer avtaleutkastet, vil det være et brudd på kravene I FN-resolusjonen som ble vedtatt av Sikkerhetsrådet I forrige uke. Resolusjonen slår fast at bare den libanesiske hæren og Unifil-styrken har lov til å bære våpen I området mellom Litani-elven og grensen mot Israel.

Alle muligheter
Ifølge Haaretz kan de første FN-soldatene være på plass innen 48 timer. Statsminister Jens Stoltenberg sier Norge er villig til å bidra med soldater.

-Forsvaret vurderer alle muligheter. Hva slags bidrag det kan bli snakk om, avhenger av behovet, sier Stoltenberg til TV 2 Nettavisen.

Forsvarsdepartementet vurderer blant annet å sende en liten gruppe offiserer dersom FN ber om det. Det er også aktuelt å stille MTB-er til disposisjon for FN-styrken.

Velkomne
Libanons utenriksminister Fawsi Salloukh ønsker norske styrker velkommen til Libanon.

- Nordmenn har vært her i mer enn 20 år. De er velkommen også nå. I dag er det klart at Italia, Tyrkia, Malisyia, Indonesia, Marokko og Spania vil bli utplassert gjennom UNIFIL styrken og den Libanesiske hæren i Sør-Libanon, sier Salloukh til TV 2 Nettavisen.

FN-styrken vil trolig være på rundt 15.000 soldater. Styrken skal ha fransk ledelse. de israelske hæren kan overlate områder til FN-styrken allerede i løpet av et par dager.

Bombekastere
Tirsdag så det ut til at våpenhvilen i Sør-Libanon fortsatt holder. Hizbollah-styrker avfyrte mandag fire bombekastergranater mot israelske stillinger på libanesisk side. Ingen ble skadd i angrepene, melder Reuters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag