Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjalp bin Laden med å rømme

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Afghanistans tidligere statsminister sier at han hjalp Osama bin Laden med å rømme fra amerikanerne.

Afghanistans tidligere statsminister, Qalb al-Din Hikmatyar, sier at han og hans tilhengere hjalp Osama bin Laden med å rømme fra Tora Bora-fjellet i desember 2001.

- Da USA startet å bombe Tora Bora-fjellet i desember 2001, hjalp mine tilhengere bin Laden, hans assistent Aymen Zawahirri og noen andre al-Qaide-medlemmer med å rømme til et tryggere sted, sier Hikmatyar i intervju med den private pakistanske Tv-kanalen Geo.

Like etter terrorangrepene på New York og Washington D.C. i 2001, startet CIA-agenter en omfattende klappjakt på Osama bin Laden i Tora Bora-fjellet i desember 2001. Over 200 mennesker ble drept i disse aksjonene, men amerikanerne fant aldri bin Laden.

Hikmatyar ønsker ikke å si noe mer om hvor dette nye skjulestedet ligger hen, eller om bin Laden og andre al-Qaida-medlemmer fortsatt befinner seg der.

Hikmatyar er nå leder for Det muslimske partiet i Afghanistan, og er etterlyst av amerikanske myndigheter. Han kjemper fortsatt mot utenlandske styrker som er utplassert i Afghanistan, og samarbeider tett med Taliban.

Hulene i Tora Bora-fjellet i Afghanistan var gjemmested for Osama bin Laden.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!