Gå til sidens hovedinnhold

- Hjelpearbeider kvalt med tau

Mannen som skal ha bortført en italiensk hjelpearbeider i Afghanistan hevder hun ble kvalt med tau torsdag kveld.

Mannen som i flere telefonsamtaler med media har hevdet å ha bortført 32 år gamle Clementina Cantoni, sier fredag at den kvinnelige hjelpearbeideren ikke lengre er i live, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Cantoni som arbeider for CARE International ble bortført av fire væpnede menn mandag denne uka i den afghanske hovedstaden Kabul.

- Vi kvalte henne med et tau klokka ni i går kveld, sa mannen som kaller seg Temur Shah, da han ble kontaktet via hjelpearbeiderens mobiltelefon.

Shah sier imidlertid at han ikke vil overlevere liket av kvinnen han påstår å ha drept.

En talsmann for president Hamid Karzai avviser påstandene fra Shah og mener Cantoni fortsatt er i live. Afghanske myndigheter har forhandlet om løslatelse av 32-åringen.

Tidligere har Shah framsatt krav om at det skal innføres mer islamsk lære i skolene, at bønder som ikke lengre får dyrke opium skal få kompensasjon og at det radioprogram blir tatt av lufta.

Det ble satt en frist for å innfri kravene tidligere i uka, hvis ikke truet han med at Cantoni ville bli drept. Ifølge mannen har afghanske myndigheter nektet å etterkomme kravene.

Afghanske myndigheter har kommet med motstridende opplysninger om hvorvidt de tror mannen virkelig er Cantonis kidnapper.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken