RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen sier det må gjøres en sikkerhetsvurdering om det er mulig å drive uavhengig, upartisk og ubevæpnet hjelpearbeid før Flyktninghjelpen kan vende tilbake til Kunduz.
Generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen sier det må gjøres en sikkerhetsvurdering om det er mulig å drive uavhengig, upartisk og ubevæpnet hjelpearbeid før Flyktninghjelpen kan vende tilbake til Kunduz. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Hjelpearbeidere evakuert fra Kunduz

Flyktninghjelpen og Leger Uten Grenser har trukket de fleste av sine hjelpearbeidere ut fra den afghanske provinshovedstaden Kunduz, og lokalbefolkningen etterlates til seg selv, ifølge Jan Egeland.

Flyktninghjelpen har drevet hjelpearbeid i byen Kunduz og provinsen med samme navn, men etter luftangrepet på sykehuset drevet av Leger Uten Grenser (MSF) har organisasjonen evakuert 20 av sine hjelpearbeidere.

– Dette betyr at den hardt prøvede befolkningen i Kunduz ikke får hjelp fra noen i øyeblikket, sier generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen til NTB.

MSFs sykehus var det eneste av sitt slag i regionen, og i likhet med MSF krever Flyktninghjelpen en uavhengig gransking av angrepet.

– Det ender altfor ofte opp med selvgransking, mener Egeland.

Det pågår harde kamper i byen, og ifølge generalsekretæren tas de internasjonalt ansatte ut på grunn av faren for å bli bortført eller drept. Hjelpearbeiderne vender ikke tilbake før den aktive striden er over.

Flyktninghjelpen leder nå nødhjelpsresponsen i Takhar, Kunduz' naboprovins, hvor opptil 4.000 flyktningfamilier har kommet fra Kunduz. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere