RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjelpearbeidere kidnappet i Irak

Fire hjelpearbeidere er kidnappet i Irak, opplyser politikilder i Irak.

Brigader Hussein Kamal, visepolitimester for etterretningen I Irak sier han har mottatt rapporter om at to canadiere og en brite som jobber for en hjelperorganisasjon har blitt kidnappet. Men han avslo å komme med ytterligere detaljer, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Hjelpearbeiderne skal ha blitt kidnappet lørdag, ifølge canadiske myndigheter.

Hvilken organisasjon de jobbet for eller navnene deres ville de ikke ut med. Myndighetene er bekymret for at disse opplysningene kab skade arbeidet med å komme i kontakt med kidnapperne.

Parlamentarisk sekretær for canadiere I utlandet, Dan McTeague, sier a mbassadene i Amman, Jordan og Ottawa er i kontakt med hjelpeorganisasjonen daglig, og er forberedt på å skaffe støtte. Så langt har Canada ikke noen ambassade i Irak og kan bare tilby begrenset støtte.

Også en talsmann for britiske myndigheter nektet å oppgi detaljer rundt kidnappingen.

- Vi er klar over rapporten og vi er i gang med etterforskning, sier talsmannen.

Opprørere i Irak har kidnappet mer enn 220 utlendinger og drept nær 40. 14 personer er fremdeles kidnappet eller meldt savnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere