RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjelpearbeidere reddet fra folkemengde

Tyske soldater i Afghanistan måtte tirsdag redde to briter og en amerikaner fra en rasende menneskemengde som hevdet en afghansk kvinne var blit voldtatt av hjelpearbeidere.

De britene og amerikaneren arbeider for den sveitsiske hjelpeorganisasjonen Medair i Faizabad. Byen ligger i Badaskshan-provinsen, vel 300 kilometer nordøst for Kabul, melder AP.

Tyske soldater fra den Nato-ledede sikkerhetsstyrken i byen måtte redde hjelpearbeideren etter at de ble omringet av raskende sivile.

Ifølge en talsmann for politiet i byen var opptøyene rettet mot hjelpeorganisasjonen Fokus. Fem afghanske kvinner som arbeidet for gruppen ble bragt til sykehus for undersøkelse etter at de følte seg uvel. En av kvinnene måtte gjennomgå flere undersøkelser, noe som skal ha utløst mistanke i lokalbefokningen om at hun var blitt voldtatt. En stor menneskemengde angrep kontorene til Fokus og satte lokalene i brann.

- Mengden ropte slagord mot de frivillige organisasjonene, og at de burde sparkes ut av Badaskshan, sier politisjef Fazel Ahmad Nazeri.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere