RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjem til keiser Augustus

Det er rene interiørturen man får nå som hjemmet til den romerske keiser Augustus er åpnet. Se bildene.

(SIDE2:) For de som har sett TV-serien «Rome» - i alle fall sesong II, så har man nok keiser Augustus levende i minne. Han var Julius Cæsars adoptivsønn og viste seg fra ung alder som en myndig og smart leder, dog med enkelte tilbøyeligheter. Og han var ikke mild.

Hjem under palasset
For kort tid siden åpnet italienske myndigheter dørene til nye og restaurerte deler av hans første hjem i Roma.

Rommene ble funnet på 1970-tallet og var nærmest begravid under ruinene av keiser Augustus' store palass.

Arkeologiske eksperter tror at rommene var del av et mindre hus der Augustus bodde da han fremdeles gikk under navnet Octavian og var Julius Cæsars adoptivsønn. Før han ble keiser, hadde Augustus ganske «ydmyke» kår, heter det. Alt etter overklassens betraktninger selvfølgelig.

Intakte farger
Freskene i de fire rommene er fantastisk bra intakte i farger og form - selv 2000 år etter at de ble skapt. Eksperter har tidfestet dem til 30 år før Kristus. Fargene er rød, oker og blått.

Å restaurere rommene har kostet over 16 millioner kroner. Det er trolig at rommene har vært et oppholdsrom, et soverom og en spisestue. Dog er rommene så skjøre at man ikke vil slippe mer enn fem mennesker inn ad gangen for å se kunsten, melder BBC.

Det var som kjent Augustus som sendte ut til alle at de skulle skrives inn i mantall, og dermed forårsaket at Jesus ble født i en stall i Betlehem. Han var også stefar til Tiberius som var keiser da Jesus døde under påsken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere