Hjemme hos mamma etter seks år

Foto: (AP/Scanpix)

Seks år gamle Delimar som ble kidnappet som spedbarn, mens moren trodde hun døde i en brann, flyttet mandag tilbake til sin biologiske mor.

09.03.04 10:18

Mamma Luz Cuevas strålte av lykke da hun fikk sin datter tilbake etter seks år mandag. Fram til 24. januar i år trodde Cuevas at datteren hennes døde allerede ti dager gammel.

Delimar ble kidnappet i 1997 av Carolyn Correa. Hun satte fyr på huset for å skjule kidnappingen, og politiet konkluderte med at Delimar omkom i brannen. Correa har siden den gang oppdratt Delimar som sin egen.

Funnet på fest
Luz ga imidlertid ikke opp håpet, og oppdaget datteren tilfeldig i et bursdagsselskap i januar. Hun fikk umiddelbart mistanket om at den mørke jenta på festen var hennes datter, og DNA-prøver viste at hun hadde rett.

Correa ga den vesle jenta navnet Aliyah, og de rettmessige foreldrene har valgt å beholde dette navnet. Moren Luz Cuevas bor ikke sammen med faren Pedro Vera, men de to skal ha delt omsorg for datteren.

De tre har møttes flere ganger de siste dagene for å bli kjent og forberede barnet på omstillingen til å bo hos sin ekte mor.

Traumatisk
Barnepsykologer tror at omstillingen blir traumatisk for jenta, som har forlatt den eneste familien hun kjenner. En av utfordringene er at Luz snakker svært dårlig engelsk, mens datteren ikke kan noe spansk.

Carolyn Correa sitter fengslet og venter på rettssak. Hun er tiltalt for kidnapping, brannstiftelse og 13 andre tiltalepunkter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag