*Nettavisen* Nyheter.

Hjortejeger hevder han ble skutt på først

Foto: (AP/Scanpix)

Mannen som er mistenkt for å ha drept seks andre hjortejegere i Wisconsin, hevder at han ble skutt på først.

24.11.04 09:02

36 år gamle Chai Vang fra Minnesota er varetektsfengslet siktet for seks drap, etter en krangel mellom to jaktlag om en jaktpost.

Robert Crotteau, (42) hans sønn Joey Crotteau (20), Al Laski (43), Mark Roidt (28) og Jessica Willers (27) ble alle funnet døde på stedet, mens Denny Drew (55) døde senere på sykehuset.

Vang har forklart til politiet at han ved en feiltakelse skal ha forvillet seg inn på privat område, som tilhørte Crotteau og Willers, men at han ikke visste at han var på privat land. Han så heller ikke noen adgang forbudt-skilt. Vang forteller videre at han forlot eiendommen straks han fikk beskjed om det.

Men da han var 100 meter unna de andre jegerne, skal en av dem ha avfyrt et skudd. Skuddet traff ikke Vang, som straks begynte å skyte tilbake, melder CNN.

Vang har videre forklart hvordan to menn i en terrengbil tok opp jakten på ham. Han skal ha løsnet skudd mot mennene og begge skal ha falt ut av bilen.

Lauren Hesebeck ble skadet i episoden, og har en annen versjon av hendelsene. Hun sier at Vang skjøt først, og at han også skal ha løpt etter de jegerne og skutt dem i ryggen da de flyktet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.