RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hønseinfluensa smitter mennesker

Sist oppdatert:
Frykten for en ny epidemi øker i Asia etter at Verdens helseorganisasjon har bekreftet at et influensavirus som har tatt livet av millioner av kyllinger kan smitte over på mennesker.

Tirsdag bekreftet Verdens helseorganisasjon (WHO) at minst tre personer som døde av influensa i Vietnam forrige uke, var smittet av hønseinfluensaviruset. De to siste ukene har minst 10 barn og én voksen dødd av influensa i Vietnams hovedstad Hanoi. Nye prøver fra WHO viser at to av barna samt den voksne var smittet av hønseinfluensaviruset.

- Vi har fått bekreftet disse tilfellene, men vi vet ikke om de andre barna var smittet av det samme viruset, sier WHOs stedlige representant Pascale Brudon.

Viruset er blitt oppdaget i 1,2 millioner kyllinger som er døde i en hønseepidemi, opplyste WHO tirsdag. Meldingene om det mystiske viruset som tok livet av tusenvis av høns i slengen begynte å komme i forrige uke, særlig i det sørlige Vietnam. Imidlertid er det ikke kommet meldinger om at mennesker er blitt smittet i dette området.

WHO samarbeider nå med vietnamesiske myndigheter for å hindre at det dødelige viruset sprer seg ytterligere til mennesker.

Også i Sør-Korea er én person bekreftet smittet av hønseinfluensa.

(NTB-Reuters-DPA)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere