*Nettavisen* Nyheter.

Hobbitt-mennesker kan ha levd til 1700-tallet

Foto: (AP/Scanpix)

Det nyoppdagede indonesiske minimennesket Homo floresiensis trenger ikke ha dødd ut for 12.000 år siden. Menneskearten kan ha levd til 1700-tallet, og noen få av dem kan fortsatt være i live.

07.12.04 12:56

Hobbitt-menneskene kan ha levd til 1700-tallet – da «vanlige» mennesker inntok øya Flores i det som i dag er Indonesia. I hundre år kan de to menneskevariantene ha levd side ved side, skriver Aftonbladet, som legger til at muligheten også finnes for at noen av dem kan ha overlevd i den tette, urørte jungelen på vulkanen Ebulobu.

Høvdingen i byen Boawee, Epiradus Dhoi Lewa (70), er i hvert fall sikker i sin sak. Han hevder at noen av hans undersåtter for tre uker siden fanget en liten, meterhøy kvinne, som imidlertid klarte å rømme.

Rapporten fra Flores publiseres i dag i australske Sydney Morning Herald, og er forfattet av den respekterte vitenskapsjournalisten Deborah Smith.

- Detaljerte historier om småfolket har blitt fortalt fra generasjon til generasjon, og inneholder mer substans enn bare overtro og folketro, skriver hun.

Allerede for ti år siden hørte forskerne om Ebu Gogo-folket, men fortellingene ble den gang avvist som fantasifostre. Funnet av fossilene på Flores har fått dem til å tenke på ny.

Skapningene som innbyggerne i Boawee forteller om, samsvarer med skjelettene som er funnet. Fortellingene har også fått forskerne til å gå inn for nye utgravinger, om mulig allerede i sommer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.