RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Hobitten» er en ny menneskeart

Sist oppdatert:
Forskere slår fast at «hobbiten» tilhører en ny menneskeart.

Hodeskallen til den kortvokste hobbiten, som levde på den indonesiske øya Flores for 13.000 år siden, beviser at hobbiten tilhører en annen menneskeart, ifølge forskere.

Forskerne slår fast at den nye menneskearten hadde en sofistikert hjerne som kompenserte for størrelsen. De nye opplysningene undergraver dermed teorien om at hobbiten var en kortvokst versjon av Homo sapiens sapiens.

Helt siden hodeskallen og knokler av hobbiten ble funnet i 2004, har forskere vært uenige om hvorvidt hobbiten var en ny menneskeart eller om den led av en sykdom som hemmer veksten.

Noen forskere hevdet at en art med så liten hjerne ikke var i stand til å bruke redskapene som ble funnet sammen med hobbiten som var rundt én meter høy. Men en ny forskningsrapport slår fast at denne arten hadde en sofistikert hjerne, skriver The Times.

- Den siste vitenskapelige undersøkelsen bekrefter at hodeskallen i Flores tilhører en ny art som antageligvis var intelligent nok til å lage og bruke de små steinredskapene som ble funnet sammen med knoklene, sier professor Dean Falk ved Florida State University i Tallahassee.

Forskerne oppkalte det nye funnet «Hobbiten» etter de kortvokste skapningene i Ringenes Herre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere