Hockeyproffer styrtet i døden - 43 omkom

Foto: Skjermdump/Russia Today

Ulykken skjedde rett etter avgang på en flyplass i Russland.

07.09.11 21:31

43 mennesker mistet livet da et passasjerfly krasjet rett etter avgang på en flyplass ved den russiske byen Jaroslavl. Byen ligger 200 kilometer nord for Moskva.

Tallene på antall døde og overlevende er sprikende mellom de ulike nyhetsmediene. Russia Today at 40 mennesker er døde, og to har overlevd. Nyhetsbyrået melder at 36 har omkommet, og at det var totalt 37 personer om bord i flyet. Russia 24 melder om at minst 43 mennesker har omkommet, og to personer overlevd.

De sistnevnte tallene er de foreløpige offisielle tallene fra russiske myndigheter. Totalt var det altså 45 mennesker om bord på flyet, 37 passasjerer og åtte kabinansatte.

Passasjerflyet, som er av type YAK-42, begynte å brenne etter krasjen. Se video av det brennende vraket i bunnen av saken!

(Saken fortsetter under bildet)

Svensk hockeystjerne blant de omkomne
De fleste av de omkomne skal være medlemmer av det russiske ishockeylaget Lokomotiv Jaroslavl. Flere av spillerne skal være fra andre steder enn Russland, deriblant Sverige, Tyskland, Latvia og Croatia. Ingen nordmenn spiller for laget.

Den svenske målvakten Stefan Liv spiller for det russiske laget, og er bekreftet blant de omkomne, skriver Expressen. Stefan Liv ble kåret til årets keeper i Sverige i 2002.

I 2006 ble den svenske hockeykeeperen verdensmester og olympisk mester med det svenske landslaget.

En av de to overlevende skal være hockeyspilleren Alexander Galimov (26). Ifølge en lokal lege er han alvorlig skadet og han skal ha brannskader på 80 prosent av kroppen.

Den andre overlevende er fymekanikeren Alexander Sizov.

Les også: Norsk hockeyproff: - Det er ufattelig trist

(Saken fortsetter under bildet)

Russiske mestere
Lokomotiv Jaroslavl spiller i Kontintal Hockey League (KHL). KHL regnes som den beste ishockeyligaen i Europa, og den nest beste etter NHL.

Det russiske laget er flere ganger russiske mestere, i sesongene 1996-97, 2001-02 og 2002-03.

Det skal ha vært totalt 42 mennesker om bord i flyet, ifølge lokale nødetater. Åstedet for krasjen er bare 500 meter fra rullebanen, ifølge russiske medier.

Skulle spille kamp
Passasjerflyet var på vei til Hviterusslands hovedstad Minsk, hvor Lokomotiv Jaroslavl skulle spille en åpningskamp i Kontinental Hockeyliga med Dinamo Minsk torsdag.

Nettavisen følger saken. Trykk F5 for siste versjon.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.