Hoffet vil kneble butlerens kone

Foto: (SCANPIX)

Dronning Elizabeths advokater skal ha advart Paul Burrells kone mot å publisere en bok om sitt liv i tjeneste ved hoffet. Maria Burrell kaller kongefamilien bøller, og sier hun ikke skriver noen bok.

Hoffets advokater tok affære etter å ha hørt ryktene om at Maria Burrell er i ferd med å løfte på sløret om sin kjennskap til kongefamiliens indre liv, skriver The Mirror.

- Selv om vi ikke vet hva som kan være innholdet i en slik bok, synes vi det er på sin plass å minne deg om forpliktelsene du påtok deg da du ble ansatt av medlemmer av kongefamilien, heter det i brevet.

- Skriver ingen bok
- Vi har fått instruks om at ikke et eneste brudd på dine forpliktelser skal forbigås i stillhet.

Tobarnsmoren Maria (50), som er gift med Dianas betrodde butler, Paul Burrell, sier hun ikke har planer om å skrive noen bok.

- Jeg synes det er utrolig, og litt trist at hoffet har kjørt fram de store juridiske kanonene når jeg verken skriver, eller har skrevet, noen bok. Buckingham Palace forsøker å skremme meg til å holde munn uten at det er noen grunn til det. Det blir som å bruke slegge for å knekke en nøtt, sier hun til avisen.

- Opptrer tåpelig
- Ingen har tatt seg bryet med å ringe meg for å høre om ryktene er sanne. Hoffets instinktive reaksjon er å opptre truende, noe som får dem til å virke tåpelige.

Maria Burrell sier hun knapt har tid til å skrive en handleliste, lagt mindre skrive en bok.

- De (hoffet, red.anm.) får finne noen andre å plage.

Ektemannen Paul (46) mener det er patetisk at hoffets advokater har gått løs på hans kone, og sier de burde bruke energien på noen andre.

Ble venn med Diana
Ifølge The Mirror har hoffet bedt advokatfirmaet Herbert Smith sende brevet til Maria Burrell, for å komme henne i forkjøp etter ryktene om at hun planla å skrive en bok om livet sitt ved hoffet.

Maria Burrell var først i tjeneste hos prins Philip på Buckingham Palace, og deretter arbeidet hun for prinsesse Diana på Kensington Palace. Hun var den første av ekteparet som ble venn med den nå avdøde prinsessen, og det var hun som overtalte ektemannen til å begynne som butler hos Charles og Diana.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag