Hold deg unna PC'en en hel dag

24. mars er verdens PC-frie dag. Bruk laptopen til andre ting. Se video.

24.02.07 17:01

(iOslo.no) Teknobloggen Gizmodo er kjent for mange teknofile nordmenn, og nettstedet er kjent for å bringe de siste nyhetene om dingser og trender i den digitale livsstilen. Nå prøver de å gå nye veier, og første forsøk er å ta vekk sitt eget livsgrunnlag et døgn i mars.

Prosjektet kalles Shutdown Day , og to av nettstedets skribenter oppfordrer deg til å skru av PC'en i fulle 24 timer. Hvor mange klarer det?

Klarer du et døgn?
Gizmodo sier det selv på sine hjemmesider:

Mange ville finne livet vanskelig uten datamaskiner, noen ville kanskje finne det umulig. Hvis maskinene forsvant, bare én dag, ville de klart seg? Bli med på et av de største globale eksperimentene som noensinne har funnet sted på internett. Tanken bak prosjektet er å finne ut av hvor mange som klarer seg en hel dag uten datamaskiner, og hva som vil skje om alle deltar. Skru av PC'en 24. mars og se hva som skjer. Klarer du deg uten maskinen i 24 timer?

Og prosjektet har rullet og gått. Så langt har noe beskjedne 14.818 ivrige surfere bekreftet at de vil prøve en dag uten bits og bytes, mot 2225 som nekter.

Og det kan bli riktig så interessant. Nettstedet har også et interaktivt kart, der alle som skriver seg opp kan legge inn bilder og informasjon om seg selv.

Boikotter
Så langt har prosjektet fått endel oppmerksomhet fra aviser og TV-stasjoner over hele verden. Som et svar kjører konkurrenten Engadget hardt på sitt eget prosjekt, kalt Boikott Shutdown Day . Bloggeren Peter Rojas går svært langt:

- Hva om alle bestemmer seg for å holde pusten en hel dag istedet? Vi oppfordrer alle til å bruke datamaskinen DOBBELT så mye 24. mars.

Les flere nyheter på iOslo.no

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag